PRODUCENCI
HOT INFO
PROMOCJE
CaJohns Select Jalapeno Puree
CaJohns Select Jalapeno Puree
35,00 zł 31,00 zł
szt.
Bad to the Bone Hot Sauce
Bad to the Bone Hot Sauce
28,00 zł 24,00 zł
szt.
CaJohns Jolokia 10 Salsa
CaJohns Jolokia 10 Salsa
35,00 zł 30,00 zł
szt.
PŁATNOŚCI

 

Scovillas Hot Gourmet Heat 4-pack

Dostępność: Chwilowo niedostępny
Cena: 72,00 zł 72.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Zestaw czterech różnych sosów na bazie wybranych gatunków chili: Tabasco, Habanero, Red Savina, Naga. Idealny na wszelkie okazje: jako prezent, na grilla, przyjęcia, itp. Pozwala na wybór ulubionego i odpowiedniego dla danej potrawy smaku oraz poziomu ostrości. Wygodne i poręczne opakowanie idealnie nadaje się do zabrania w plener na grilla lub w podróż. Atrakcyjny wygląd zapewnia element dekoracyjny stołu podczas przyjęcia, a także stanowi idealny prezent dla każdej osoby, ze względu na zróżnicowanie smaków i poziomu ostrości.

W skład zestawu wchodzą:

1. King Naga Hot Sauce (148 ml)

Najostrzejszy sos w zestawie na bazie chili Naga Jolokia, która osiąga ostrość nawet do poziomu 1.000.000 jednostek Scovilla. Dodatek soku pomarańczowego sprawia, iż sos jest nie tylko piekielnie ostry, ale i smaczny.

Skład: woda, chili Habanero, chili Naga, sok pomarańczowy, sól, marchew, cebula, sok z limonki, ocet, sok z cytryny, marakuja, czosnek, guma ksantanowa

2. Savina Kiss Hot Sauce (148 ml)

Sos na bazie chili Red Savina Habanero, która w 1994 roku trafiła do Księgi Rekordów Guinessa, jako najostrzejsza na tamtą chwilę chili na świecie. Red Savina pochodzi z rodziny chili Habanero, charakteryzujących się owocowym aromatem. Dobór pozostałych składników sosu, jak np. marakuja, ma na celu pokreślenie jego egzotycznego smaku.

Skład: woda, chili Habanero, chili Naga, sól, cebula, sok z limonki, ocet, kwasek cytrynowy, marakuja, czosnek, zagęstnik (guma ksantanowa)

3. West Indian Hot Sauce (148 ml)

Sos wyprodukowany ze starannie dobranych chili Scotch Bonnet charakteryzujących się owocowym aromatem. Sos zawiera także papaję i marakuję, które wzbogacają jego egzotyczny charakter i "osładzają" piekielną ostrość chili Scotch Bonnet.

Skład: woda, chili Scotch Bonnet, marchew, cebula, chili Habanero, papaja, sól, sok z limonki, ocet, kwasek cytrynowy, marakuja - sok, czosnek, guma ksantanowa, kwas ascorbinowy.

4. Scorpion Sting Hot Sauce (148 ml)

Najostrzejszy sos z seri na bazie chili Trinidad Moruga Scorpion.

Skład: chili Scorpion, woda, limonka, guma ksantanowa, sól, kwas ascorbinowy.

 

Szczegóły

Opakowanie 4 x butelka, 148 ml
Skala (1-10) ?
Skala Scoville'a ?
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe